DACIA ECO-G: DVOSTRUKO GORIVO, TNG I
BENZIN

Pristupačna, jednostavna za rukovanje i u skladu sa najvišim standardima kvaliteta, naša Dacia ECO-G tehnologija pruža najbolje iskustvo vožnje vozila na dvostruko gorivo, TNG i benzin.

DACIA ECO-G NA PRVI POGLED

Dacia ECO-G – ušteda na gorivu od 40%
+40% uštede na gorivu*
Dacia ECO-G – bolje performanse u odnosu na benzin
+10% performansi***
Dacia ECO-G – veći domet vožnje
+60% domet vožnje**
Dacia ECO-G – smanjene emisije u odnosu na benzin
-11% emisije CO2 (u odnosu na benzin)
* TNG je jeftiniji, sa prosečnom cenom od € 0,58/l. U pogledu potrošnje, naša ECO-G tehnologija omogućava uštedu goriva veću od 40% u odnosu na benzin i veću od 30% u odnosu na dizel. 

** ECO-G modeli poseduju rezervoare od 92 l (uključujući drugi rezervoar za TNG), u odnosu na jedan rezervoar od 50 l kod verzije na benzin. 

*** TNG motor: 170 Nm/2.000 o/min. u odnosu na benzinski motor: 160 Nm/2.700 o/min.


ŠTA JE ECO-G?

DETALJNIJE O NAŠOJ TEHNOLOGIJI DVOSTRUKOG GORIVA
ECO-G je naziv naših motora na dvostruko gorivo – benzin i TNG (tečni naftni gas). TNG, kombinacija propana i butana, dodata je postojećem benzinskom motoru integrisanjem sistema za ubrizgavanje. On zahteva zaseban, namenski rezervoar (bez smanjenja zapremine prtljažnika) koji je otporan na pritisak i specijalno proizveden za skladištenje tečnosti, kao i malu modifikaciju dovoda za gorivo motora. Ovaj postupak se obavlja direktno u našim fabrikama.  

Sa više od 10 godina aktivnosti na tržištu TNG-a, nudimo vam sveobuhvatni asortiman vozila opremljenih ECO-G motorom. Sa udelom od jedne trećine u broju prodatih vozila sa TNG motorima u 2019., ne iznenađuje činjenica da je kompanija Dacia na prvom mestu!

Kako to funkcioniše? 

Jednostavno je! Promena pogona sa benzina na TNG i obratno može da se obavi bilo ručno, bilo automatski (kada je rezervoar za TNG prazan). Namenski merač vam pomaže da pratite nivo goriva u rezervoaru za TNG i prikazuje preostali domet vožnje. A sada kao šlag na torti... Punjenje oba rezervoara je i brzo i jednostavno. Traje svega 2 minuta!
 

PREDNOSTI VOZILA NA TNG DACIA ECO-G

Dacia ECO-G – prednosti
Tehnologija koja je ekonomična...
Dacia TNG motori su pristupačni i oslobođeni nepotrebnih dodataka. Iskoristite konkurentnu cenu, bez pravljenja kompromisa kada je teč o tehnologiji, i uživajte u dodatnoj uštedi goriva.
Dacia ECO-G – prednosti
... bezbedna...
Iskoristite prednost originalne konverzije i iste garancije proizvođača kao i za druge motore iz asortimana.
Dacia ECO-G – prednosti
... i jednostavna za upotrebu!
Punjenje rezervoara za TNG je jednostavno kao i punjenje rezervoara za gorivo. Pritiskom na prekidač možete preći sa motora sa unutrašnjim sagorevanjem na TNG i obratno!