Dacia ECO-G: dvostruko gorivo, TNG i benzin

Pristupačna, jednostavna za rukovanje i u skladu sa najvišim standardima kvaliteta, naša Dacia ECO-G tehnologija pruža najbolje iskustvo vožnje vozila na dvostruko gorivo, TNG i benzin.

Dacia ECO-G na prvi pogled

Dacia ECO-G – ušteda na gorivu od 40%

+40% uštede na gorivu*

Dacia ECO-G – bolje performanse u odnosu na benzin

+10% performansi***

Dacia ECO-G – veći domet vožnje

+60% domet vožnje**

Dacia ECO-G – smanjene emisije u odnosu na benzin

-11% emisije CO2 (u odnosu na benzin)

* TNG je jeftiniji, sa prosečnom cenom od € 0,58/l. U pogledu potrošnje, naša ECO-G tehnologija omogućava uštedu goriva veću od 40% u odnosu na benzin i veću od 30% u odnosu na dizel. 


** ECO-G modeli poseduju rezervoare od 92 l (uključujući drugi rezervoar za TNG), u odnosu na jedan rezervoar od 50 l kod verzije na benzin. 

*** TNG motor: 170 Nm/2.000 o/min. u odnosu na benzinski motor: 160 Nm/2.700 o/min.

Šta je ECO-G?

Dacia ECO-G – kako rade Dacia TNG motori

Detaljnije o našoj tehnologiji dvostrukog goriva

ECO-G je naziv naših motora na dvostruko gorivo – benzin i TNG (tečni naftni gas). TNG, kombinacija propana i butana, dodata je postojećem benzinskom motoru integrisanjem sistema za ubrizgavanje. On zahteva zaseban, namenski rezervoar (bez smanjenja zapremine prtljažnika) koji je otporan na pritisak i specijalno proizveden za skladištenje tečnosti, kao i malu modifikaciju dovoda za gorivo motora. Ovaj postupak se obavlja direktno u našim fabrikama. 

 

Sa više od 10 godina aktivnosti na tržištu TNG-a, nudimo vam sveobuhvatni asortiman vozila opremljenih ECO-G motorom. Sa udelom od jedne trećine u broju prodatih vozila sa TNG motorima u 2019., ne iznenađuje činjenica da je kompanija Dacia na prvom mestu!


Kako to funkcioniše?

 

Jednostavno je! Promena pogona sa benzina na TNG i obratno može da se obavi bilo ručno, bilo automatski (kada je rezervoar za TNG prazan). Namenski merač vam pomaže da pratite nivo goriva u rezervoaru za TNG i prikazuje preostali domet vožnje. A sada kao šlag na torti... Punjenje oba rezervoara je i brzo i jednostavno. Traje svega 2 minuta!

 

Prednosti vozila na TNG Dacia ECO-G

Dacia ECO-G – prednosti

Tehnologija koja je ekonomična...

Dacia TNG motori su pristupačni i oslobođeni nepotrebnih dodataka. Iskoristite konkurentnu cenu, bez pravljenja kompromisa kada je teč o tehnologiji, i uživajte u dodatnoj uštedi goriva. 

Dacia ECO-G – prednosti

... bezbedna...

Iskoristite prednost originalne konverzije i iste garancije proizvođača kao i za druge motore iz asortimana.

Dacia ECO-G – prednosti

... i jednostavna za upotrebu!

Punjenje rezervoara za TNG je jednostavno kao i punjenje rezervoara za gorivo. Pritiskom na prekidač možete preći sa motora sa unutrašnjim sagorevanjem na TNG i obratno!

Da li ste pronašli ono što vam odgovara?

Naša Internet stranica, kao i njeni partneri, koriste kolačiće za merenje publike i performansi veb sajta, te vam prikazuju personalizovano i/ili geolocirano oglašavanje i sadržaj, dok vam ujedno omogućavaju interakciju sa našim sadržajem putem društvenih mreža. U bilo kom trenutku možete da promenite svoje postavke kolačića tako što ćete otići u odeljak “Kolačići” na našoj internet stranici.

saznajte više