Vremenska linija Dacia

Više od marke, istinita priča.

Blue Dacia Dokker - Krovni nosači

1966.

Rođenje Dacia marke

Dacia marka potiče iz istoimene zemlje naših rumunskih predaka. Potpisan je ugovor o licenciranju sa kompanijom Renault.

Misija marke Dacia je da proizvodi moderne, robustne porodične automobile dostupne svima u Rumuniji.
 

1999.

Dacia postaje marka Renault grupe.

Renault preuzima Dacia marku i radikalno modernizuje istorijski pogon u Piteštiju. To označava početak nove ere kvaliteta za ovaj marku. Oštra rumunska klima, loše stanje puteva i velike udaljenosti potrebne za prelazak Karpatskih planina znače da vozila moraju biti izuzetno pouzdana.

Dacia Duster - Crossover
Dacia Sandero - Spoljašnjost limuzine

2004.

Dacia predstavlja Logan, porodičnu limuzinu, ikonu za obnovu marke.

U narednoj godini nadmašeni su svi rekordi proizvodnje. Serija je kasnije proširena tako što su uključeni modeli Logan MCV 2006. godine, Logan Van 2007. godine, Logan Pick up i Sandero 2008. i Duster 2010. godine.

2011.

Dacia je dobila više od 340.000 novih klijenata u samo jednoj godini.

Pogon u Piteštiju sada radi punim kapacitetom. Fabrika Somaka (Maroko) izgrađena je sa ciljem da podrži istorijski pogon u Piteštiju.

Dacia Sandero Stepway - Spoljašnjost
Dacia Lodgy - Spoljašnjost plavog putničkog kombija

2012.

Nova fabrika se otvara u Tangeru (Maroko).

Usledilo je proširenje Dacia asortimana lansiranjem modela Lodgy, porodičnog kombija sa 5 do 7 sedišta, koji je praćen Dokker vozilom za slobodno vreme i razonodu i modelom Dokker Van.

Dacia - Vrednosti

Dacia filozofija

Saznajte više
Dacia u Francuskoj

Dacia u Srbiji

Saznajte više
Dacia - Događaji

Dacia novosti

Saznajte više
Nastavkom pretraživanja ove internet stranice slažete se da [Renault Nissan Srbija D.O.O.] i njegovi partneri upotrebljavaju kolačiće za analizu rada i efikasnost internet stranice, objavu prilagođenih oglasa s obzirom na vaša interesovanja kao i interakciju na društvenim mrežama.
Saznajte više