Razvoj Dacia istorije

Više od marke, istinita priča.

1966.

1966.

Rođenje Dacia marke.

 

Dacia marka potiče iz istoimene zemlje naših rumunskih predaka. Potpisan je ugovor o licenciranju sa kompanijom Renault.

 

Misija marke Dacia je da proizvodi moderne, robustne porodične automobile dostupne svima u Rumuniji.

1999.

1999.

Dacia postaje marka Renault grupe.

 

Renault preuzima Dacia marku i radikalno modernizuje istorijski pogon u Piteštiju. To označava početak nove ere kvaliteta za ovaj marku. Oštra rumunska klima, loše stanje puteva i velike udaljenosti potrebne za prelazak Karpatskih planina znače da vozila moraju biti izuzetno pouzdana.

2004.

2004.

Dacia predstavlja Logan, porodičnu limuzinu, ikonu za obnovu marke.

 

U narednoj godini nadmašeni su svi rekordi proizvodnje. Serija je kasnije proširena tako što su uključeni modeli Logan MCV 2006. godine, Logan Van 2007. godine, Logan Pick up i Sandero 2008. i Duster 2010. godine.

2011.

2011.

Dacia je dobila više od 340.000 novih klijenata u samo jednoj godini.

 

Pogon u Piteštiju sada radi punim kapacitetom. Fabrika Somaka (Maroko) izgrađena je sa ciljem da podrži istorijski pogon u Piteštiju.

2012.

2012.

Nova fabrika se otvara u Tangeru (Maroko).

 

Usledilo je proširenje Dacia asortimana lansiranjem modela Lodgy, porodičnog kombija sa 5 do 7 sedišta, koji je praćen Dokker vozilom za slobodno vreme i razonodu i modelom Dokker Van.

Dacia - Vrednosti

Dacia filozofija

Saznajte više
Dacia u Francuskoj

Dacia u Srbiji

Saznajte više
Dacia - Događaji

Dacia novosti

Saznajte više

Naša Internet stranica, kao i njeni partneri, koriste kolačiće za merenje publike i performansi veb sajta, te vam prikazuju personalizovano i/ili geolocirano oglašavanje i sadržaj, dok vam ujedno omogućavaju interakciju sa našim sadržajem putem društvenih mreža. U bilo kom trenutku možete da promenite svoje postavke kolačića tako što ćete otići u odeljak “Kolačići” na našoj internet stranici.

saznajte više