MARKA DACIA

Grupa Emil Frey je 1. oktobra 2022. preuzela distribuciju vozila marke Renault i Dacia u Srbiji

1.10.2022.
  • Renault Grupa je 12. jula 2022. objavila da je sklopila dogovor o prodaji svoje filijale u Srbiji zadužene za aktivnosti uvoza i distribucije vozila marke Renault i Dacia.

  • Grupa Emil Frey je 1. oktobra 2022. godine i službeno preuzela distribuciju brendova Renault Grupe u Srbiji. Postojeća kompanija Renault Nissan Srbija, d.o.o. u novoj organizaciji menja naziv i postaje Keos d.o.o. Beograd.

Kao deo “Renaulution“ plana, Grupa Renault revidira šemu distribucije. U tom smislu, postignut je dogovor između Grupe Renault i Grupe Emil Frey za preuzimanje poslova distribucije Grupe Renault u Srbiji. Ovom transakcijom, Grupa Renault ima za cilj dalje jačanje pozicije na lokalnom nivou zahvaljujući efikasnom modelu poslovanja koji podržava i komercijalne ambicije i zahteve u pogledu zadovoljstva kupaca.

Grupa Renault je odabrala Grupu Emil Frey zbog visoke stručnosti u oblasti distribucije automobila. Oni će iskoristiti veštine lokalnog tima i snažno partnerstvo sa prodajnom mrežom.

Za kupce vozila i klijente servisa, promena vlasnika ne predstavlja nikakvu promenu jer će sve aktivnosti na srpskom tržištu nastaviti da se sprovode preko već dobro uhodane prodajno-servisne mreže. Kompanija Renault Nissan Srbija, d.o.o., u novoj organizaciji menja ime i postaje Keos d.o.o. Beograd. Novo društvo nastavlja da radi na istoj adresi kao i do sada, a zbog promene naziva kompanije menjaju se samo email adrese zaposlenih.

Operativno vodjenje komapnije Keos d.o.o. preuzima izvršni direktor Milan Belin. Funkciju direktora prodaje i marketinga u Srbiji obavlja Vladimir Jeremić , a direktor postprodaje je Nenad Pumpalović .

Za dodatne informacije:

Keos d.o.o. Beograd

Odeljenje za komunikacije

Ivana Randjelovic

ivana.randjelovic@keos.rs


O Renault Grupi

Grupa Renault je predvodnik procesa mobilnosti koji doživljava restruktuiranje. Ojačana savezom sa Nissan i Mitsubishi Motors, kao i jedinstvenom stručnošću na polju elektrifikacije, Grupa Renault okuplja pet komplementarnih brendova - Renault, Dacia, LADA, Alpine i Mobilize - pružajući kupcima rešenja održive i inovativne mobilnosti. Sa prisustvom u više od 130 zemalja, Grupa je prodala 2,7 miliona vozila 2021. godine. Zapošljava skoro 160.000 ljudi koji svakog dana pomažu da se ispuni njena svrha i da se približe kupci kroz mobilnost. Spremna je da se suoči sa izazovima koje predstavlja vožnja kao i rast konkurencije, a takodje je posvećena i ambicioznoj transformaciji koja će generisati vrednost. Usredsređena je na razvoj novih tehnologija i usluga, kao i novog spektra još konkurentnijih, stabilnijih i elektrifikovanijih vozila. U skladu sa promenama životne sredine, cilj Grupe je da postigne neutralnost ugljenika u Evropi do 2040. godine.  https://www.renaultgroup.com/en/


O Grupi Frey

Grupa Emil Frey je porodična kompanija, osnovana u Švajcarskoj 1924. godine. Njene delatnosti obuhvataju sve usluge u vezi sa distribucijom i maloprodajom novih i polovnih motornih vozila, uključujući uvoz i maloprodaju, servisiranje i distribuciju rezervnih delova, finansiranje i rešenja mobilnosti. Grupa je prisutna u 16 evropskih zemalja, uključujući i Srbiju.

Dacia i UTMB® World Series najavljuju saradnju

MARKA DACIA

Dacia i UTMB® World Series najavljuju saradnju
Dva miliona Dustera: iza kulisa priče o  uspehu!

MARKA DACIA

Dva miliona Dustera: iza kulisa priče o uspehu!