Dacia Duster ECO-G

DACIA DUSTER ECO-G već za 17.690€* uz:
  • 5 godina garancije / 100.000 km
  • 0% kamate do 10.000 € do 36 meseci ili fiksna kamatna stopa 3,99% u € do 84 meseca

* Zbog uvođenja nove bezbednosne regulative (GSR2), neke verzije su dostupne po komuniciranim cenama dok traju zalihe, odnosno moguće ih je poručiti iz proizvodnje po ceni koja može odstupati od komunicirane.
DUSTER ECO-G
Pristupačna I ekonomična tehnologija
DUSTER ECO-G
Neograničena mobilnost
ŠTA JE AUTOGAS ODNOSNO LPG?
Autogas je tečni naftni gas (LPG - Liquefied Petroleum Gas), hemijski je mešavina propana i butana, a u Evropi je definisan standardom EN589. Njegovim sagorevanjem oslobađa se manje ugljen-monoksida, ugljovodonika i azotovih oksida nego što je slučaj kod benzina. Pored toga, još jedna važna prednost autogasa je da pri sagorevanju oslobađa za skoro 10 % manje emisija CO2 nego ekvivalentan benzinski motor.
KAKO RADI POGON NA AUTOGAS
U Evropi i većini drugih zemalja sveta, sistem za ubrizgavanje autogasa dodat je postojećem benzinskom motoru. Njegova upotreba zahteva poseban rezervoar za autogas koji mora da izdrži visok pritisak tečnog gasa i manje promene sistema za ubrizgavanje goriva u motor.
ŠTA ZA VOZAČA ZNAČI PREBACIVANJE SA BENZINSKOG NA POGON NA AUTOGAS?
Rukovanje je jednostavno za vozača. Prebacivanje sa benzinskog na pogon na autogas i obratno postiže se na dva načina; ručno, pritiskom na poseban prekidač smešten u putničkom prostoru u bilo kom trenutku tokom vožnje, pri čemu izabrano gorivo ostaje u upotrebi i prilikom ponovnog pokretanja motora ili automatski, kada se rezervoar za autogas isprazni. Poseban pokazivač prikazuje nivo napunjenosti rezervoara za autogas.

KAKO SE PUNI REZERVOAR?
Punjenje rezervoara je takođe jednostavno i brzo (za samo 2 minuta). Poseban pokazivač prikazuje nivo napunjenosti rezervoara za autogas.

DA LI JE JE UGRADNJA UREĐAJA ZA AUTOGAS SIGURNA?
Ugradnja uređaja za autogas u vozila marke Dacia je postupak koji se odvija u samoj fabrici. Za kupce to znači: jednostavno naručivanje, bez dodatnih poslova i rokova, a za garanciju i održavanje njihovog vozila u ovlašćenoj prodajno-servisnoj mreži samo jedna kontakt osoba koja je specijalno obučena za ovu tehnologiju. Benzinski motor je od početka dizajniran i za pogon na autogas. Dodatni rezervoar za autogas je izrađen od izuzetno otpornog čelika i ugrađen na mestu rezervnog točka, pri čemu nema dodira sa rezervoarom za benzin. Tehnički deo sistema upotpunjuju protivpovratni ventil, ograničavač punjenja na 80 %, ograničavač protoka, elektromagnetni ventil i sigurnosni ventil.
KOLIKI DOMET VOŽNJE PRUŽA VOZILO DACIA ECO-G?
Automobil se može pokretati na benzinski ili pogon na autogas. Opremljen je sa dva odvojena rezervoara za gorivo – jednim za benzin i drugim za autogas. Sa oba napunjena rezervoara ukupni domet vozila iznosi više od 1.000 kilometara.